Araç Kiralamada Neler Gerekli?

Araç Kiralamada Neler Gerekli?

Hemen her durumda ihtiyaç duyulan araç kiralama hizmetlerinin prosedüre uygun biçimde yapılması iki tarafı da maddi ve manevi olarak korur. Araç kiralarken belli şartları taşımak gerekir ve aynı zamanda nerede kiralama işlemi yaparsanız yapın mutlaka bir kira sözleşmesi yapılması şarttır.

Bu kira sözleşmesi ile her iki tarafında hakları korunmuş olur. Belli şartlar ve belgeleri taşımayan kişilerin araç kiralamaları mümkün değildir. Kiraladığınız araçta kaç kişi olacak, ne kadar süre araç kullanılacak vb. tüm detayların önceden araç kiralama acentesine bildirilmesi gerekir.

Araç En Güvenilir Şekilde Nasıl Kiralanır?

Araç kiralama şirketlerine yapılan başvurularda gelen talepler kısa veya uzun süreli araç ihtiyaçlarına yönelik olmaktadır. Çoğu araç kiralama firması minimum 24 saatlik, 1 haftalık süreler için araç kiralar. Daha fazla süreli araç kiralamalarda ise Filo tipi kiralama hizmetleri de söz konusu olabilir.

Kiraladığınız aracın güvenilir olup olmadığını, aynı şekilde firmanın güven veren bir firma profili çizip çizmediğini önceden araştırmanız gerekir. Hiçbir zaman sözleşme yapmadan araç kiralama yapmayın ve sizden istenen belgelerin tam ve eksiksiz bir şekilde beyan edilmesine önem verin. Aracınızın kaskosu olup olmadığını da mutlaka kontrol ediniz.

Araç Kiralarken Hangi Belgelere İhtiyaç Duyulur?

Araç kiralamanın en önemli aşamalarından birisi de sizden talep edilen belgelere sahip olmaktır. Tüm bu belgeleri aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

ü  Ehliyet: Bir sürücünün ehliyetsiz araç kullanması mümkün değildir. Kiralama işlemi yapacağınız aracın sınıf ve segmentine göre de belli ehliyet kullanım sürelerine sahip olmanız gerekebilir.

ü  Nüfus cüzdanı: Aracı kim kullanacaksa onun nüfus cüzdanının ve kimlik bilgilerinin doğru şekilde beyan edilmesi esastır.

ü  Turistler için pasaport beyanı: Ülkemizde yer alan yabancı turistlerin araç kiralama işlemlerinde pasaportlarını kiralama işlemini yapan görevliye beyan etmeleri gerekir.

ü  Kredi kartı: Araç kiralama işlemlerinde ödeme aşamasına gelindiğinde bunun için kiralama işlemini yapan kişinin kredi kartı bilgileri gerekmektedir. Başkasının kredi kartı kullanılamaz.

ü  İkametgâh belgesi: Sürücünün yani aracı kullanacak kişinin ikamet ettiği yeri doğru şekilde beyan etmesi gerekir.

Araç Kiralarken Gereken Şartlar Nelerdir?

Araç kiralama işlemlerinde sürücülerin belli evrakları beyan etmelerinin yanı sıra bazı şartları da taşımaları gerekir. Bu şartları taşımayan sürücüler araç kiralama işleminden ve hizmetinden yararlanamazlar.

ü  Yaş Sınırı: 21 yaşın altındaki sürücüler araç kiralama hizmetinden yararlanamazlar, araç kiralamak için bir yaş sınırı olur.

ü  Ehliyet süresi: Araç kiralama işlemleri için en az 2 yıllık bir ehliyete sahip olmak şarttır, üst segmente sahip araçlar için ise bu süre daha da artabilir.

ü  Yedek sürücü beyanı:  Araç içinde başka bir sürücü olacaksa ve onun da aracı kullanma ihtimali varsa bunların tamamının yetkililere bildirilmesi gerekir.

ü  Kilometre sınırı: Araç kiralayan kişilerin aracı teslim ederken belli bir kilometre hakları olduğunu unutmamaları gerekir, aynı şekilde aracın alındığı yakıt miktarı ile birlikte teslim edilmesi gerekir.

ü  Teslim süresi: Araç teslimi, kararlaştırılan vakitten daha erken olabilir ancak daha geç olması durumunda ek ödemeler talep edilebilir.

Malatya Oto Kiralama Yerleri

Malatya'da oto kiralama hizmetleri için Otobooking güvencesi ile hizmet alabilirsiniz, tüm sürücüler bilir ki kiralama hizmetlerinde belli prosedürlerle işlem yapan işletmelere ihtiyaç vardır. Firmanın Güvenilir olması, araçlarının sürüş güvenliğini ön planda tutması ile Otobooking firması hizmete her zaman hazırdır.

Malatya'da çok çeşitli oto kiralama yerleri bulabilirsiniz ancak en güvenilir ve en sorunsuz şekilde çalışabileceğiniz firmayı bulmanız önemlidir, daha detaylı bilgi almak için Firma yetkilileri ile görüşebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon