Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

Araç kiralarken birçok şart ve belge ihtiyacından söz etmek mümkündür. Araç kiralama hizmeti her zaman tercih edilen önemli ve hayat kolaylaştırıcı bir hizmettir. Bu nedenle araç kiralama hizmetine her dönem ilgi yoğundur. Ancak araç kiralarken birtakım şartları karşılamak ve bazı şartlar ile uyum sağlamaya çalışmak gerekmektedir. Bu nedenle şartlar ayrıca araştırmalıdır.

Araç kiralamak için gerekli olan şartların yanında bu şartları onaylayacak belgelere de ihtiyaç duyulmaktadır. Belgeler, kişinin telsim etmesi ve bildirmesi gereken belgelerdir. Firma özelinde şartlar olabildiği gibi genel şartlar ve belgeler de bu kapsama dahil edilebilmektedir. Bu nedenle öncelikle firma ile görüşmek avantaj sağlayacaktır.

Ulaşım konusundaki en büyük konforlardan bir tanesi araç kiralamaktır. Bu yöntemi tercih eden çok fazla kişi bulunmaktadır. Hepsinin de kendisine göre farklı gerekçeleri bulunmaktadır. Fakat genel olarak bakıldığı zaman, satın almaktan daha mantıklı olduğu içindir. Araç kiralayacak kişiler araç kiralamak için gerekli belgeler konusunu yakından takip etmektedir. Bu belgeler hazırlanmadan araç kiralanamamaktadır. İstenilen evraklar firmalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Araç kiralama hizmeti için gerekli belgeler şu şekildedir;

  1. Ehliyet fotokopisi
  2. Kimlik fotokopisi
  3. Pasaport fotokopisi ( yurt dışından gelen müşteriler için gereklidir.)
  4. Yedek şoför ehliyet fotokopisi şeklindedir. Bu belgeler hazırlandıktan sonra araç kiralama hizmetinden faydalanılabilmektedir

Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Araç kiralama hizmetinde şartlar genelde gelir geçer olmaktadır. Bu şartlar pek çok firma tarafından onaylı olsa da firma bazında da şartlar yer almaktadır. Bu şartları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Yaş şartı

Araç kiralama hizmetinde yaş şartı standarttır ve bu yaş şartı 21 olarak geçerlidir. Araç kiralama firmaları 18 yaşında olan birine araç kiralamaz. Bu esnada önemli olan aslında ehliyet süresidir. EN az 2 yıllık bir ehliyet süreci gerekmektedir. Kişinin araç kullanma deneyiminin sağlanması adına bu süreç önemlidir. Ancak bu yaş sınırı standart araçlar için geçerli olup araç tipine göre değişim göstermektedir. Üst sınıf araçlar için 25 yaş şartı aranırken lüks araçlar için en az 28 yaş olarak belirtilmektedir.

  1. Ehliyet şartı

Ehliyetin süresi de tıpkı yaş sınırı gibi belirlidir. Hali hazırda ekonomik, orta ve süt sınıf araçlar için en az 2 yıllık bir ehliyet gereksinimi duyulmaktadır. Ancak lüks ve büyük araç sınıfında yer alan araçlar için belirtilen süre 3 sene olmaktadır.

  1. Ödeme şartı

Ödeme kesinlikle kredi kartı ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle kredi kartı ile ödeme yapılacak şekilde bir planlama gerçekleşmelidir. Kredi karıt sizin yakınınızın da olabilir. Yani kredi kartında aynı isim ve soy isim zorunluluğu aranmaktadır.

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgelerin İstenmesinin Nedenleri

Araç kiralamak için gerekli olan belgelerin istenmesinin bazı gerekçeleri vardır. Bu durum bir nevi aracı kiralayacak ve firma arasında yapılan kira sözleşmesidir. Kiralayandan emin olunmak için bu evraklar istenmektedir. Bu şekilde firma kendisini ve malını güvence altına almaktadır. Sözleşmeler ıslak imzayla yapıldıktan sonra araç kullanacak olan kişiye teslim edilebilmektedir.

Araç Kiralamak İsteyen Kişiden Hangi Belgeler İstenir?

Araç kiralamak için zorunlu olarak gereken birtakım belgeler yer almaktadır. Bunların başında sürücü belgesi gelmektedir. Bu belgenin ekonomik sınıf için en az 2 yıllık olması gerekmektedir. Aynı zamanda kimlik kartı ya da pasaport şartı da bulunmaktadır. Yaş sınırı için 21 minimum yaş olarak görülmektedir. Aynı zamanda kredi kartı da gerekmektedir.

Kredi kartları ile ödeme yapmanın avantajları hasar bedeli ödemeleri, OGS ve HGS geçişleri gibi işlemler için de öne çıkmaktadır. Bir diğer belge ise ikametgah belgesidir. Adresin beyan edilmesi firmanın güven kurabilmesi açısından önem arz etmektedir.

Neden Araç Kiralama Yöntemini Tercih Etmeliyim?

  • Aracın bakım ve onarım hizmetlerini firma karşılamaktadır.
  • Çok güzel araçlar kilometresi düşük bir şekilde sunulmaktadır.
  • Model ve donanım konusunda araçlar kullanılabilmektedir. bu sebeplerden dolayı çok fazla kişi kiralama yöntemini tercih etmektedir.

Kiralanan Araçla Kaza Yapılırsa Neler Yapılmaktadır?

Araç kiralama hizmetinden faydalanan kişiler kaza durumunda neler yapması gerektiğini bilmelidir. Gerekli olan tüm prosedürler firmamız tarafından anlatılmaktadır. Böylece müşteri bilgilendirilir. Böyle bir durum karşısında ilk olarak kazanın fotoğraflarının çekilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte durum polise de bildirilmelidir. Tıpkı araç sahiplerinin yaptığı gibi bir yol izlenmektedir. Sonra ise belirlenen prosedüre göre işlemler yapılmaktadır.

Araç Kiralamada Kasko Poliçe Neden Önemlidir?

Araç kiralama hizmeti alan kişiler, kasko ve poliçelerini araç kiralama esnasında istemelidir. Bu şekilde müşteri kendini güvence altına alabilmektedir. Kiralama aşamasında mutlaka bu haktan faydalanılması gerekmektedir.

Malatya Araç Kiralama Firmaları

Malatya araç kiralama firmaları ile Malatya içerisinde araç kiralamak daha pratik olacaktır. Araç kiralama firmaları arasında yer alan Oto Booking firmamız Malatya’da 3 farklı lokasyonda araç bulundurmaktadır. Sizler size en yakın olan lokasyona gelerek zaman kaybetmeden araç kiralamak mümkün olmaktadır. Araç kiralama hizmeti oldukça geniş bir araç yelpazesi ile gerçekleşmektedir.

Malatya Oto Booking ile Araba Kiralama

Malatya Oto Booking ile araba kiralama hizmeti gerçekleşebilmektedir. Malatya’da havalimanı,, otogar ve merkezden araç kiralamak mümkün olacaktır. Araba kiralama için süre ve araç tipi belirterek fiyat bazında tercih yapmak da mümkün olacaktır. Oto Booking hizmeti ile araba kiralarken güvenilir birtakım işlemler gerçekleşmektedir ve bu nedenle belgeler gerekmektedir. Bunun öncesinde online rezervasyon imkanımız da bulunmaktadır. Rezervasyon yaparken araç seçimi, fiyat seçimi ve şartların karşılanması gibi birçok durum da incelenmelidir.


Bu da ilginizi çekebilir:  Araç Kiralamada Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon