Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
1-Doğru firmayı araştırın. 
Bir tanıdığınızın daha önce deneyimleyip memnun kaldığı firmaları seçmek her zaman daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Havaalanından kiralama yapacaksanız araştırmanız ve yorumlardan faydalanmanız çok daha kolay olacaktır. Araştırmanızı kendi başınıza, örneğin internet üzerinden yapacaksanız da büyük ve tecrübeli araç kiralama şirketlerini taramaya odaklanmalısınız.
Saygın şirketler, bünyelerindeki araçları online olarak rezerve etmenize izin verecektir. Yapmanız gereken bütçenizi ve ihtiyacınızı belirleyerek doğru aracı nereden kiralayacağınıza karar vermek olacaktır. 

2-Ne kadar ödeme yapacağınızı bilin.

Aracı kiralamadan önce bilmeniz gereken şeyler olduğunu unutmayın. Günlük ücret bunlardan yalnızca bir tanesi. Bunun dışında vergi, sigorta, kilometre ücreti, GPS sistemleri ücreti gibi ek ücretler talep edilip edilmediğini de öğrenmeyi ihmal etmeyin. Çevrimiçi rezervasyon yapıyorsanız, herhangi bir seçeneği kabul etmeden önce toplam ödeme değerini gördüğünüzden emin olun.

3-Yakıt durumunu kontrol edin.
Aracı aldığınızda yakıtın tam dolu olduğundan ve dönerken yine depoyu tam olarak doldurduğunuzdan emin olun. Yakıt gösterge çizgisi aracı alırken hangi seviyedeyse siz de aracı bırakırken yakıtı o seviyede dolu olarak teslim edin. 

4-Aracın sigortalı olduğundan emin olun.
Sigortasız oluşabilecek hasarlardan siz sorumlusunuz. Bu yüzden aracı kiralarken sigortasının olup olmadığını sorgulamayı asla ihmal etmeyin. 

5-Kişi sayısına göre araç kiralayın.
Aracınızda kaç kişi olacaksa ona uygun bir araç kiralamanızda fayda var. Tek başınıza gereksiz ölçüde büyük bir otomobille yolculuk etmek istemezsiniz. Kalabalık olunacaksa bagajın geniş olmasına ve hava sistemlerinin sorunsuz çalışmasına önem vermeniz yolculuğunuz sırasında size avantaj sağlayacaktır. 

6-Trafik kurallarına uyun.
Kiralık araç kullanmanız, aracı sorumsuzca kullanmanızı asla gerektirmez. Araç kiraladığınızda bir başkasının mülkünün sorumluluğunu aldığınızı unutmadan, aracı oldukça dikkatli sürmeniz gerekir. Kiralık aracınızla hız yapmamaya çalışın ve tüm trafik kurallarına uyun.

7-Kilometre kısıtlaması olup olmadığını sorun.
Çoğu kiralık araç şirketi sınırsız kilometreye izin verir ancak bazıları kilometreyi sınırlandırmayı tercih edebilir. Kilometre kısıtlamasının olup olmadığını kiralama sürecinin başında mutlaka sorun. 

8-Sözleşmeye dikkat edin.
Araç kiralamak kolaydır ama süreçte dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Bu nedenle imzalayacağınız sözleşmeyi dikkatlice okumanız, kiralama süreci sonunda sıkıntılı bir durumla karşılaşmamanızı sağlayacaktır. Şayet bu konuda hiç bilgi sahibi değilseniz sözleşmeyi incelemek için daha deneyimli birinin yardımını almak ve aracı onunla birlikte kiralamak yerinde bir tercih olacaktır.

9-Erken rezervasyon ve bilgilendirme
Uçağınızın saati belliyse, varacağınız havaalanından araç kiralamak için önceden rezervasyon yapabilir, kendinizi garantiye alabilirsiniz. Havaalanı oto kiralamalarında rezervasyon yaptırmak istediğinizde uçuş bilgilerinizi 24 saat öncesinden havaalanı oto kiralama firmasına bildirmeniz gerekiyor. Elbette önceden planlanmış diğer tüm seyahatler için de erken rezervasyon seçeneğini kullanabilirsiniz. 


Erken rezervasyon sayesinde aracın modeline kadar önceden bilgilendirilmiş, kaç gün kiralama yapacağınızı ve tarih aralığını belirtmiş olursunuz. Seçtiğiniz araç size rezerve edileceğinden araçsız kalmazsınız. Aksi halde, örneğin seyahatiniz yoğun bir tatil dönemine rastlarsa, son dakika araç kiralamalarında uygun araç bulamayabilirsiniz. 
İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon