Kiralık Araba Ceza Yerse Ne Olur?

Kiralık Araba Ceza Yerse Ne Olur?

Kiralık arabaya hayatın her döneminde ihtiyaç duyabilirsiniz.  Acil biçimde araç ihtiyacı olan kişiler için hayat kurtarıcı olan bu çözümler için uygun çok sayıda kiralama acentesi bulunur. Buralara bizzat giderek ya da internet üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

Firma yetkilileri size yardımcı olacaktır ama her sürücünün aklındaki sorulardan biri de kiralık araba kullanırken trafik cezası yersem ne olur, sorumluluk kime aittir? Kiralama sözleşmesinde bunun yeri ve anlamı nedir?

Araç kiralarken mutlaka bir sözleşme yapılması gerektiğini unutmayınız. Her iki tarafın güvenliği açısından bu şarttır. Bu sözleşmelerde ise trafik kazalarını düzenleyen bir bölüm bulunur. Buna göre çoğu kez trafik kazasındaki sorumluluk sürücüye aittir.

Kiralık Araçta Trafik Cezasını Kim Öder?

Kiralık araç ile seyrederken aracın sorumluluğu tamamen size aittir. Bu sebeple olası ceza yeme halinde de sürücü olarak siz sorumlu olursunuz. Hatta bu yüzdendir ki ek bir sürücü olacaksa bildirilmesi gerekir, kiralama işlemi şahsen yapılır.

Ceza yediyseniz aracı kiralayan acente sahibi bunu vermiş olduğunuz kredi kartı bilgilerinden tahsis edebilir. Aynı zamanda kesilen cezayı hızlı şekilde ödemeniz önerilir, aksi durumlarda ek hizmet bedeli de ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sürücünün kendisine haksız biçimde ceza kesildiğine dair bir düşüncesi varsa itiraz etme hakkı da bulunur. Bu süre genellikle, kazayı takip eden 60 gün boyunca geçerlidir.

Kiraladığınız Araca Ceza Kesildiyse Ne Yapmalısınız?

Seyir halinde olduğunuz bir araç trafik ekipleri tarafından durduruldu ve ceza kesildiyse, cezayı en kısa sürede ödemeniz gerekir. Emniyet Genel Müdürlüklerinin kullandığı ve geliştirdiği bir sistem olan KABİS üzerinden ceza işlemi yapılır.

T.C kimlik numarası üzerinden verilen ceza ilgili vergi dairelerinden ödenebilir. Ödeme işlemini yaptıktan sonra size verilen makbuzu saklamalı ve kiralamayı yapan şirkete beyan etmelisiniz. Her ne kadar, ödemeyi siz yapsanız aslında ceza araca kesilmiştir, bu sebeple en kısa sürede kiralayıcı şirkete bildirmeniz önerilir. Haksız bir ceza olduğunu düşünüyorsanız itiraz hakkınız olduğunu da unutmamalı ve gerekli süreler içinde bu hakkı kullanmalısınız. Araç ile seyrederken her zaman dikkatli olmalı, ceza ve kaza hallerine karşı tedbirinizi almalısınız.

İlginizi Çekebilir
  • 20 Yaş Araç Kiralama
    Araç kiralama hizmetlerinin belli yaş sınırı olduğunu bilmek gerekir. Bununla birlikte 19 ve 21 yaş aralığındaki gençler araç kiralayıp kiralayamayacaklarını da merak ediyorlar, gelin bu soruyu birlikte cevaplayalım.
  • Araba Kiralarken Depozito Nedir?
    Bilindiği üzere depozito, hangi hizmet için alınırsa alınsın bir tür teminattır. Bir araç kiraladıysanız başınıza gelebilecek olası bir kaza ve kural ihlallerine karşılık sizden en başta bir bedel talep edilebilir.
  • Araç Kiralama Koşulları
    Araç kiralama koşulları özellikle son zamanlarda sıklıkla dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Çeşitli alanlarda kullanılabilecek olan araçların kullanım sınırlarını da bilmek kiralayacak kişilerin de neleri yapıp neleri yapamayacağını bilmeleri açısından önemlidir.
  • Araç Kiralamada Neler Gerekli?
    Hemen her durumda ihtiyaç duyulan araç kiralama hizmetlerinin prosedüre uygun biçimde yapılması iki tarafı da maddi ve manevi olarak korur. Araç kiralarken belli şartları taşımak gerekir ve aynı zamanda nerede kiralama işlemi yaparsanız yapın mutlaka bir kira sözleşmesi...
  • Beşkonaklar Rent A Car
    Beşkonaklar rent a car Malatya sistemi üzerinden sizlere hizmet verilmekte olup seyahatlerinizin de kaliteli olmasını sağlamaktayız.
Whatsapp Telefon