Kiralık Araba Ceza Yerse Ne Olur?

Kiralık Araba Ceza Yerse Ne Olur?

Kiralık arabaya hayatın her döneminde ihtiyaç duyabilirsiniz.  Acil biçimde araç ihtiyacı olan kişiler için hayat kurtarıcı olan bu çözümler için uygun çok sayıda kiralama acentesi bulunur. Buralara bizzat giderek ya da internet üzerinden rezervasyon yapabilirsiniz.

Firma yetkilileri size yardımcı olacaktır ama her sürücünün aklındaki sorulardan biri de kiralık araba kullanırken trafik cezası yersem ne olur, sorumluluk kime aittir? Kiralama sözleşmesinde bunun yeri ve anlamı nedir?

Araç kiralarken mutlaka bir sözleşme yapılması gerektiğini unutmayınız. Her iki tarafın güvenliği açısından bu şarttır. Bu sözleşmelerde ise trafik kazalarını düzenleyen bir bölüm bulunur. Buna göre çoğu kez trafik kazasındaki sorumluluk sürücüye aittir.

Kiralık Araçta Trafik Cezasını Kim Öder?

Kiralık araç ile seyrederken aracın sorumluluğu tamamen size aittir. Bu sebeple olası ceza yeme halinde de sürücü olarak siz sorumlu olursunuz. Hatta bu yüzdendir ki ek bir sürücü olacaksa bildirilmesi gerekir, kiralama işlemi şahsen yapılır.

Ceza yediyseniz aracı kiralayan acente sahibi bunu vermiş olduğunuz kredi kartı bilgilerinden tahsis edebilir. Aynı zamanda kesilen cezayı hızlı şekilde ödemeniz önerilir, aksi durumlarda ek hizmet bedeli de ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sürücünün kendisine haksız biçimde ceza kesildiğine dair bir düşüncesi varsa itiraz etme hakkı da bulunur. Bu süre genellikle, kazayı takip eden 60 gün boyunca geçerlidir.

Kiraladığınız Araca Ceza Kesildiyse Ne Yapmalısınız?

Seyir halinde olduğunuz bir araç trafik ekipleri tarafından durduruldu ve ceza kesildiyse, cezayı en kısa sürede ödemeniz gerekir. Emniyet Genel Müdürlüklerinin kullandığı ve geliştirdiği bir sistem olan KABİS üzerinden ceza işlemi yapılır.

T.C kimlik numarası üzerinden verilen ceza ilgili vergi dairelerinden ödenebilir. Ödeme işlemini yaptıktan sonra size verilen makbuzu saklamalı ve kiralamayı yapan şirkete beyan etmelisiniz. Her ne kadar, ödemeyi siz yapsanız aslında ceza araca kesilmiştir, bu sebeple en kısa sürede kiralayıcı şirkete bildirmeniz önerilir. Haksız bir ceza olduğunu düşünüyorsanız itiraz hakkınız olduğunu da unutmamalı ve gerekli süreler içinde bu hakkı kullanmalısınız. Araç ile seyrederken her zaman dikkatli olmalı, ceza ve kaza hallerine karşı tedbirinizi almalısınız.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon