Kiralık Araba Perte Çıkarsa Ne Olur?

Kiralık Araba Perte Çıkarsa Ne Olur?

Kiralık araç hizmetleri son dönemin en ihtiyaç duyulan hizmet kategorilerindendir. İnsanlar hemen her zaman ellerinin altında, kullanımlarında olan bir araca ihtiyaç duyar. Çoğu kez bir aracınız olsa bile, uzak bir şehirde araç kiralamanız gerekebilir.

Araç kiralama hizmetleri uzan vadeli olabileceği gibi günlük ya da haftalık olarak da planlanabilir. Her iki durumda da hem kiralayan acente hem de sürücünün uyması gereken bazı güvenlik kuralları bulunur. Tüm önlemlere rağmen kaza yapma ihtimali olduğu unutulmamalıdır. Kiralık bir araç kullanıyordunuz ve trafik kazasına karıştınız. Kullanmış olduğunuz emanet araç perte çıktı, bu durumda yapılması gereken en doğru şey nedir?

Kiralık Araba Pert Oldu Ne Yapmalıyım?

Kulanmış olduğunuz kiralık araç ile kazaya karıştıysanız ve araç kullanılamaz hale geldiyse tüm trafik kazaları için geçerli olan prosedürü takip etmelisiniz. Yani hemen ilgili trafik ekiplerine haber vermeli, kaza ile ilgili tüm bilgi, belge ve tutanakları tutturmalısınız.

Daha sonra araç kiraladığınız şirkete en hızlı şekilde ulaşmalısınız. Kaza ile ilgili tüm belgelerin eksiksiz ve doğru bir biçimde tutulduğundan eminseniz, şirkete ulaşırken bunları da beyan ediniz. Araç ile yapılan kazanın özelliğine göre değişen durumlar dasöz konusu olabilir.

Kiralanan tüm araçlarda hasar güvencesi bulunur. Şirkete haber verdikten sonra, sigorta şirketi ile yapılan sözleşmenin kurallarına göre hasar tazminatı karşılanabilir. Kazaya karıştığınız aracın hasar aldığı dönemdeki değeri ya da yeni değeri ödenebilir.

Kiralık Araç Pert Olursa Ne Olur?

Kaza durumuna sebep olan bazı haller dışında kiraladığınız araç ile kazaya karıştığınız da kasko zararı ödeyecektir. Normal şartlarda karşı tarafın zararı ödenir, kullanmış olduğunuz araç da kasko altındaysa sigorta şirketi ile yapmış olduğunuz sözleşmeye göre aracın rayiç bedeli ödenebilir.

Aracın perte çıkması durumunda imzalanan kira sözleşmesinde geçerli olan kaskonun ne durumlarda zararı karşılayacağı önemlidir. Aracın full kaskolu olması ile ek bir masraf ödememe durumu bulunur. Prosedüre uygun şekilde araç kiralama işlemi yapmanız hem maddi hem de manevi olarak sizi güvence altına alacaktır.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon