Araba Kiralarken Depozito Nedir?

Araba Kiralarken Depozito Nedir?

Bilindiği üzere depozito, hangi hizmet için alınırsa alınsın bir tür teminattır. Bir araç kiraladıysanız başınıza gelebilecek olası bir kaza ve kural ihlallerine karşılık sizden en başta bir bedel talep edilebilir. Araçta hasar kalır, araç ceza yer ya da başka sorunlar olursa alınan teminat bedeline “kiralık araç depozito bedeli” denir.

Bu bedeller her yıl belli şartlara göre değişebilir ve güncellenebilir. Araç segmenti bunlardan biridir. Bu tutarı belirleme hakkını kiralama şirketleri elinde saklı tutar. Araç kiralamak istediğiniz de hem kullanacağınız süre için hem de teminat için bir bedel ödemeniz gerektiğini unutmayınız.

Araç Kiralama Teminat Tutarı Nedir?

Araç kiralama teminat tutarının bir diğer ismi de depozitodur. Araçta bir hasar oluşma ihtimaline karşılık alınan bu para daha kiralama işleminin başında tahsil edilir. Bir tür teminat olarak görülen bu tutarı sürücü, kiralama yaptığı şirkete öder.

Ödenecek bu tutarı belirleyen de yine kiralayıcı şirkettir. Her şirket farklı fiyat tarifesi uygulasa da sürücüden talep edilen tutarlar 500 TL- 5.000 TL aralığında olmaktadır. Bu bedeli öderken sözleşmenizi kontrol etmeli, kurala uygun hareket etmelisiniz.

Araç Kiralama Depozito Bedeli Hesabıma Ödenir Mi?

Bunun bir teminat bedeli olduğunu söyledik, aracı teslim ettiğinizde çizik ya da sorunlu bir halde ise şirket bu parayı geri iade etmeyebilir. Herhangi bir şekilde sorunsuz olarak yapılan araç iadelerinde ise ödediğiniz miktar kredi kartı hesabınıza yansıtılacaktır.

Sürücüler bu bedelin ne kadar sürede yatırılacağını da merak edebilir. Kredi kartı bakiyenize geri ödeme olarak yansıyacak olan bu tutar 10 ila 20 iş günü içinde gerçekleşebilir. Bu süre zarfı ortalama bir süredir. Bazı büyük şirketlerin çok daha kısa sürelerde ödeme yaptığını görebiliriz.

Araç Kiralama Depozitosunu Ödemesem Olur Mu?

Hayır, araç kiralarken bir miktar depozito ödenmesi gerekiyor. Aksi takdirde kiralama işlemi yapamazsınız. Bu her iki tarafında kendini güvende hissedebilmesi için bir zorunluluktur. Zaten aracı olduğu gibi geri getirdiğinizde bu bedeli geri alacaksınızdır.

Araç kiralama depozito bedelleri, kiralayıcı şirketler tarafından araç sınıfına göre belirlenir. Ödeme yapıldığında hem araç hem de daha dikkatli olacak olan sürücü güvende olur. Kiralama şirketi de daha rahat eder. Olumsuz bir durumda bu ücret geri verilmeyebilir. Zarara karşılık alınmış olur.

Araç Kiralama Depozitosunu Azaltmak Mümkün müdür?

Kiraladığınız aracın depozito bedelini şirket belirleyecektir. Bu durumda tutar size fazla geliyorsa farklı şirketlere de göz atabilirsiniz. Bu bedellerin araç sınıfı baz alınarak belirlendiğini söylemiştik. Üst segmentte bir araç daha fazla depozito bedeli gerektirebilir.

Şirketlerin depozito bedelleri arasında bazı farklar olabilir. Şirketten ekstra teminat ya da sigorta satın alınması halinde daha düşük depozito bedelleri ödemek de mümkündür. Ekstra teminat ödemeye karar verirken her zaman sözleşmenize bir kez daha bakmanız gerekir. Araç kiralarken ödenecek her tür fiyat kalemi iyice kontrol edilmelidir.

Güvenilir Malatya Oto Kiralama Yerleri

Araç kiralama hizmeti alacaksanız ve Malatya da iseniz Otobooking güvencesini tercih edebilirsiniz. Araç kiralama işi her iki taraf açısından güven odaklı olmalıdır. Bunun için sizden alınacak teminat bedelleri de burada oldukça makul tutarlarda olacaktır.

Kiralık araç teminat bedellerinin hem aracı hem de sizi koruduğunu unutmayınız. Paranızı geri alabilmek için daha dikkatli araç kullanır, kendinizi de tehlikeye atmamış olursunuz. Güvenilir bir yolculuk için gerekli görülen bu ödemeyi, aracı sorunsuz olarak getirdiğiniz takdirde geri iade alabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon