Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?

Kiralık Araçta Hasarı Kim Öder?

Araç kiralama hizmeti aldınız ancak her şey istediğiniz gibi gitmedi ve bir kaza geçirdiniz. Araç size ait olmadığı için akla ilk gelen araçta oluşan hasar olacaktır. Bu hasarı kim ödeyecek, ne şartlarda ödenecek gibi soruları cevaplamadan önce kazanın mahiyeti önemlidir.

Kazanın mahiyetinden kasıt, sürücünün kazayı hangi şartlarda yaptığı, ölümlü bir kazaya karışılıp karışılmadığının en doğru şekilde tespiti gerekir. Örneğin, aracı kiralayan sürücünün alkol veya herhangi bir madde etkisinde olması durumu değiştirir.

Kiralık Araç İle Kaza Yaptıysanız Neler Yapmanız Gerekir?

Kaza ile sonuçlanan durumlarda hasarın ödenmesi için rezervasyon yapılan şirket ile belirlenen şartları da dikkate almak gerekir. Kira sözleşmenizde bu durumda geçerli olan şartlar da önemlidir. Kazaya karıştıysanız ve araçta hasar oluştuysa yapmanız gerekenler şunlardır:

  • Kaza sonrası tutulacak tüm tutanaklar eksiksiz şekilde beyan edilmelidir.
  • Bu durumda araç kaskosu ve kiralama sözleşmesin kontrol etmelisiniz.
  • Aracınız full kaskolu ise herhangi bir bedel ödemeyebilirsiniz.
  • Kaskoyu devre dışı bırakacak(alkol, uyuşturucu ve madde kullanımı) durumlardan uzak olduğunuzdan emin olunuz.

Kiraladığım Araç İle Kaza Yaparsam Ne Olur?

Araç kiralamak zaten tasarruf etmek için yapılırken, ortaya çıkan kaza durumu bir hayli can sıkabilir. Biz böyle durumlarda aldığınız araç hizmetinin full kaskolu olmasını öneririz. Her şey dâhil olarak yapılan bir sözleşme de kazanın zararını sigorta şirketi karşılar.

Kazaya karıştığınızda ve kiralık araç hasar aldıysa, kurumsal firmalardan hizmet aldıysanız korkmanıza gerek yok. Bazı sürücüler yeterince araştırmadan araç kiralayabiliyor, böyle durumlarda çok düşük fiyatlara kiralama yaptıklarında muhtemel hasar halinde daha çok zarara da girebiliyorlar.

Hasarlı kazalarda araç kaskosunu devre dışı bırakan bazı haller vardır. Alkol veya herhangi bir madde tesirinde iken araç kullanmak, kaskonun ödeme yapmaması ile sonuçlanır. Bu durumda dikkatli olmalısınız.

Kiralık Araçta Oluşan Hasarı Kim Ödeyecek?

Aracı kiralarken yapmış olduğunuz sözleşme dikkate alınır. Kurumsal ve büyük firmaların tüm araçları kaskolu ve sigortalıdır. Böyle bir durumda kazaya karışma halinde hasarı sigorta şirketleri öder. Sürücünün kaskoyu devre dışı bırakan hallerden uzak olması da önemlidir. Kaza halinde neler yapmalıyım:

  • Panik yapmadan ilgili trafik ekiplerini olay yerine çağırmalısınız.
  • Kazaya dair tutulması gereken her türlü tutanağı ve belgeyi bir kopya halinde edinmelisiniz.
  • Araç kiralama hizmetini almış olduğunuz kiralama şirketine haber vermelisiniz.

Hız Sınırını Aşarak Kiralık Araç ile Kazaya Karıştım, Ne Olacak?

Hız sınırını aşmak da tıpkı alkol veya uyarıcı madde ile araç kullanmaya eş değerdir.  Türkiye de otobanlarda ve şehir merkezlerinde geçerli olan hız sınırları üzerinde araç kullanmak zaten yasaktır. Bu durumda bir de kazaya karışırsanız, aracın kaskosu devre dışı kalabilir.

Kural ihlali ile gelen bu durumda araç kaskosu tam bile olsa hasarı karşılamaz ve siz de ağır bir maddi yük altına girebilirsiniz. Bu yüzden her zaman dikkatli şekilde araç kullanmalısınız.

Malatya Araç Kiralama Firmaları

Araç kiralama hizmetlerinde kurumsal bir firma ile iş yapmak, sizi her açıdan güvende tutar. Trafik kazasına karıştığınızda full kaskolu bir araç kullanıyor olmak her açıdan avantajlıdır. Hasarınız ödenir, ek bir masrafa girmezsiniz.

Bu kurumsal Rent a Car firmalarından biri de Otobooking’tir. Firma oldukça geniş çapta kaliteli bir hizmet sunarken, güvenilir sürüş keyfini de teminat altına almaktadır. Malatya’da araç ihtiyacınız varsa vakit kaybetmeden, oyalanmadan, firma yetkilileri ile görüşebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
  • Malatya Otogar Araç Kiralama (Maşti)
    Malatya - Maşti(Otogar) lokasyonunda %10'a varan indirimlerle online rent a car araç kiralama rezervasyonunuzu yapın.
  • Malatya Havalimanı Araç Kiralama
    Malatya havalimanı araç kiralama hizmetini günümüzde neredeyse şehir dışına çıkan herkes tercih etmektedir. Bunun en temel nedeni ise yolda geçirilecek vakit uçak sayesinde azalmaktadır.
  • Malatya Araç Kiralama - Otobooking
    Malatya araç kiralama hizmeti ile Malatya içerisinde rahatlıkla araç edinmek mümkün olacaktır. Araç kiralama hizmeti oldukça önemlidir. Çünkü araç kiralama hizmeti sayesinde en kısa sürede araç bulmak ve birçok işi tamamlamak mümkündür.
  • Malatya Araba Kiralama
    Malatya araba kiralama hizmeti ile araç kiralama süreciniz fazlasıyla güvenli geçecektir. Malatya Doğu Anadolu’nun en öne çıkan illerinden biridir ve yüzyıllar boyu önemli bir merkez olarak görülmüştür. Bu nedenle Malatya’da yapılacak pek çok şey ve görülecek pek çok ye...
  • Malatya Havalimanı Kiralık Araç
    Malatya Havalimanı uygun araç kiralama seçeneği için Malatya Havalimanı kiralık araç fiyatları ve kiralama koşullarına obilet.com’dan ulaşabilirsiniz.
Whatsapp Telefon